Климатологът проф. Георги Рачев прогнозира лошо време за Цветница. Цветница на

...
Климатологът проф. Георги Рачев прогнозира лошо време за Цветница. Цветница на
Коментари Харесай

Проф. Рачев прогнозира лошо време за Цветница

Климатологът проф. Георги Рачев прогнозира неприятно време за Цветница. " Цветница на закрито, Великден може навън, само че сушинката да е на близо ", предвижда той в ефира на bTV.

По думите му ще има мокър леден циклон, който ще дефинира времето в тези четири дни към Цветница от събота до вторник. В България ще нахлува един пресен въздух.

Над 600-800 м ни чака сняг. Хората, които ще пътуват по проходите, би трябвало да се подготвят. Ще има и вятър, което значи, че ще има навявания. Бяхме дали обещание на скиорите сняг до Великден, очевидно ще има и малко по-късно ", сподели още той и добави, че в последните години всеобщото снеготопене е след Гергьовден.

10-15 градуса ще паднат оптималните температури. Значителни превалявания по Цветница и в понеделник. Студеният въздух ще нахлува на две порции в неделя и неделя против понеделник.

„ По Великден още веднъж на открито и сайванта да е на разположение, с цел да може да се преместиш. Няма да е толкоз брутално студено, както се чака да стане в този момент в понеделник и вторник “, предвижда още той.
Застудяването ще продължи и в неделя, с цел да паднат температурите до 7 градуса в понеделник. В затворените котловини температурите може да паднат и под нулата.

От вторник – 19 април, ще стартира последователно повишение на температурите.

В четирите почивни дни за Великден времето ще е динамично – ще се редуват слънчеви с дъждовни дни, сочат данните все още.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР